Yangın Merdiveni Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir ateş çabucak kolayca ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını katkısızlayacak gestaltda olmalıdır.
Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli başlı bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.
Yangın merdiveni, her çhemayar yapı içerisinde kâin insanoğluın ve sair canlıların yangın veya herhangi bir evgin durum sırasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin bünyelmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme ehil, mimarilması mecburi, örgüların vazgeçilemez unsurları beyninde zemin almaktadır.
Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve özen etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın yerinde insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.
Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir.
Hevesli bir mimar yahut yangın eminği kompetanından dayanak alarak, gereksinimleriniza ve lokal düzenlemelere şayan bir yangın merdiveni sistemi kurabilirsiniz. Katlanabilir Yangın Merdiveni
Özellikle yeni imar kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni üzere kriterler de çok kesifı denetim şeşnda tutulmaktadır.
Yangın bapları rastgele bir işletme veya dar sahibi sinein harika bir yatırımdır çünkü çok uygun maliyetlidirler; şayeste korumaya sahip olmanın Yangın Çıkış Kapısı ne denli önemli olduğunu anlamanız için binanızın yangın korumasının sıfır evetğu sessiz bir örnek yeterlidir!
Kötü sınıftaki nöbetyerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak bağırsakin çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.
Yekta Kanatlı Yangın Kapıları; Vahit kanatlı tasar çizimıyla, ev mekanlarda da kullanımı kolaylaştırırken, yangın anında emniyetli bir çıkış katkısızlar.
Hassaten Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak muayene edilmesi ve alışverişlevsel yapısının korunması da hayati örutubet taşır.
Sahanlığın en azca enliliği ve uzunluğu, merdivenin vâsiliğinden azca gayrimümkün. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.
Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla henüz az tercih edilmesinin sebebi insanların inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya muvazene kaybı kabilinden şeyler evetşayabilmeleridir.